Menora Br. 14

Još jedan broj Menore je pred vama. Izgleda kao da se u našoj općini od izlaska posljednjeg broja nije puno toga dogodilo jer nas je opet zakačio period pojačanih mjera, karantena i izolacija, no ipak se skupilo dosta zanimljivih tekstova. Nadam se da ćete uživati u njima.

U ovom broju možete čitati o proslavama praznika koje smo imali od jesenas, kao i o drugim događajima koji su se dogodili u međuvremenu, možete saznati kakve projekte vezane uz židovstvo, ali i uz suzbijanje predrasuda i razvijanje tolerancije provode neke škole i organizacije u našem okružju, možete pročitati životne priče nekih naših članova, prošetati Pragom (barem u mislima), tu je i

intervju s klarinetistom Brunom Philippom ... Sve u svemu, nadam se da ćete i u ovom broju pronaći nešto za sebe.

Zahvaljujem svima koji su pomogli u nastajanju ovog broja. Bez vas Menora ne bi postojala. Posebno bih pohvalila neumornog Anđelka Srđaka koji stalno smišlja o čemu bi mogao pisati te nas na taj način vodi na zanimljiva putovanja, kao i Zvonimira Papu koji me iznenadio doista zanimljivim tekstom o njegovim dugogodišnjim volontiranjima u Izraelu.

Na kraju, kao i obično, molim sve zainteresirane koji žele pisati da mi se jave. Sigurno će se naći neke nove ideje iz kojih mogu nastati potpuno drugačiji tekstovi u kojima ćemo svi zajedno uživati. Također, ako imate ideja vezanih za realizaciju manifestacije Europski dan židovske kulture u rujnu, podijelite ih s nama i doprinesite da program bude još bolji.