Menora Br. 13

Pred vama je novi broj Menore. S obzirom da nam je rujan bio izrazito aktivan i prepun raznovrsnih događanja, logično je da se najviše tekstova odnosi upravo na događanja u rujnu. Ove smo godine odlučili Europski dan židovske kulture (EDJC) proširiti na cijeli mjesec te je tako nastao Mjesec židovske kulture.

Nastojala sam ovim brojem obuhvatiti sve aktivnosti koje smo imali tijekom ove manifestacije, jer je svaka od njih bila po nečemu zanimljiva. Inače je ne bismo ni uvrstili u program. Zato smatram da je svaka od njih zaslužila da se o njoj napiše koja riječ.

Drago mi je što vas mogu izvijestiti da smo tijekom Mjeseca židovske kulture imali pripremljene 33 aktivnosti koje je popratilo ukupno 1300 posjetitelja. To za naš grad nije mala brojka. Neopisivo mi je drago da su građani našeg grada prepoznali važnost ovog projekta. Želim naglasiti i da smo po broju organiziranih događanja na prvom mjestu od svih europskih gradova koji su ove godine obilježavali Europski dan židovske kulture. Bio je to velik događaj za našu malu općinu. Jedino mi je žao što je odaziv naših članova bio slab. Nadam se da će svi oni koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli popratiti program Mjeseca židovske kulture barem na ovaj način osjetiti djelić emocija koje su kolale tijekom mjeseca. Osim članaka koji prate aktivnosti, prikupila sam i dojmove posjetitelja. Sve to možete pronaći u ovom broju.