Izložba učeničkih radova u OŠ “Tin Ujević”

U četvrtak 22. rujna u holu Osnovne škole "Tin Ujević" otvorena je izložba učeničkih radova na židovske teme i motive. Te su radove učenici stvarali na nastavi likovne kulture pod budnim okom svog nastavnika Domagoja Šokičića. Izloženi su samo najuspješniji radovi od mnogih koji su nastali tijekom prethodna dva tjedna, a ispod njih izloženi su i fragmenti Zapadnog zida (Zida plača). Kako je nastavnik Šokičić objasnio, zid je u dijelovima jer se čeka mesijansko doba u kojem će sve biti idealno i u kojem će se onda taj zid sastaviti u cjelinu.

Također su izloženi i plakati nastali kao rezultat rada drugih nastavnika s učenicima tijekom Tjedna židovske kulture u Tinki. Tako je prekrasno predočen rad u likovno-literarnoj radionici o Amosu Ozu koju su vodile učiteljica Snježana Udarević i knjižničarka Slađana Rem, zatim radionica o brojevima na hebrejskom koju je u sklopu nastave matematike odradila nastavnica Dunja Kasač te dijalog na temu Židovi i kršćani su duhovna braća koji je u sklopu nastave vjeronauka odradila vjeroučiteljica Marija Malkoč.
Na otvorenju nije bilo puno posjetitelja, no tješi nas činjenica da će tijekom sljedećih dana izložbu vidjeti mnoštvo učenika, nastavnika i roditelja koji će u tom razdoblju proći kroz školu.