Promocija knjige Snaga narativa Martine Globočnik

U petak 23. rujna 2022. u prostorijama Muzeja osobnih priča u Staroj pekari održana je zanimljiva promocija jedne vrlo važne knjige objavljene u nakladi produkcije Fade In i izdavačke kuće Studio TiM iz Rijeke. Radi se o zbirci eseja Snaga narativa autorice Martine Globočnik. Ovu knjigu, koja propituje doseg suvremene dokumentaristike kroz osobne priče protagonista, predstavile su judaistica Paula Rem i sama autorica.

Ova promocija bila je prilika ne samo da se razgovara o sadržaju i procesu nastajanja knjige Snaga narativa, nego i da se analizira na koji način suvremena publika percipira tuđe iskustvo i u kojoj mjeri to iskustvo može utjecati na promjenu percepcije, čime se zapravo knjiga i bavi.
Također, bila je to prilika da se progovori i o borbi protiv stereotipa i predrasuda te o tome kako upoznavanje "drugih" može dovesti do smanjenja (ili nadajmo se čak i poništavanja) tih negativnih pojava. Posjetitelji su također mogli saznati i kako je nastala ideja da se osnuje Muzej osobnih priča te kako je bilo raditi na prikupljanju osobnih narativa, koji su sada stalni postav ovog muzeja.