Menora Br. 17

Razdoblje od prošlog broja Menore bilo je jedno od najaktivnijih razdoblja Židovske općine Osijek u posljednjih nekoliko godina. I to je prekrasno! Imali smo pregršt raznih događanja, puno putovanja, razne susrete sa članovima prijateljskih općina, a sudjelovali smo i u raznim projektima. Svakako je najljepša stvar što smo konačno uspjeli organizirati put u Izrael, koji su mnogi od nas čekali godinama.

Još jedna stvar nas posebno veseli – to je uređenje prostorija naše Općine. Članovi Ženske sekcije, potpomognuti tajnikom i još nekoliko članova, napravili su lavovski posao i dotjerali sinagogu, sredili i posložili knjige koje su se vratile iz Muzeja Slavonije i

uredili glavne prostorije tako da nam sada prostor izgleda respektabilno, onako kako bi i trebao izgledati. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom velikom projektu! Svaka čast na ideji, ali i na realizaciji!

Materijal za ovaj broj Menore stizao je svakodnevno i na kraju sam shvatila da to neće sve stati u jedan broj. Stoga isprike svima koji željno očekuju objavu svog članka, a to se ne dogodi u ovom broju. Nemojte biti razočarani – ovaj broj biti će posvećen događanjima u proteklom razdoblju, a prije jeseni izaći će još jedan broj koji će biti više o kulturi, filmovima,knjigama, projektima, a i o onim događanjima koja su se dogodila nakon što je ovaj broj otišao u tisak. Nažalost, nije moglo drugačije, no ljeto će proletjeti i vrlo brzo će novi broj ugledati svjetlo dana.

Neopisivo mi je drago da smo imali ovakav zanimljivi period prepun raznovrsnih aktivnosti i beskrajno me veseli što sam dobila toliko članaka o njima. Na taj način sve što smo radili ne odlazi u zaborav. Također mi je drago što ste zainteresirani za pisanje i što se konačno ostvaruje ono što sam uvijek ponavljala – ovo je naš časopis, pišite o svemu za što mislite da treba biti u njemu; popratimo sve što se događa u našoj Općini, ali i oko nas, rasveselimo svoje članove prijedlogom nekog dobrog filma ili knjige i ne bojte se da nećete znati napisati članak zanimljiv ostalima. Hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog broja!